rss
twitter

    22 Eylül 2008 Pazartesi

    Avrupa Piyasasının Kalburüstü Son Free Agent'ları

    1- Marcus Fizer




    Maccabi Tel Aviv yakın bir zaman da oyuncuyu serbest bıraktığını açıkladı. Euroleague'de geçtiğimiz sezon 15 maçta 11.5 sayı 3.6 ribaund ortalamaları tutturan Fizer geçmişte yaşadığı sakatlıklardan ötürü kariyeri boyunca beklentilerinin altında performans sergiledi. Ancak pota altında önemli bir caydırıcı güç olan Fizer'ın yakın zamanda Rusya'ya doğru yol tutan oyuncular arasında yer alacağını düşünüyorum.






    2- Alex Acker



    Draft'da seçildikten sonra Avrupa'da ilk senesinde Yunanistan'da çok başarılı bir sezon geçiren Acker ardından Barcelona'da Navarro'nun yerine transfer edildi ancak bir türlü beklentileri karşılayamayarak takım içinde güveni yavaş yavaş yitirdi. Daha çok içeriye dalışları ile savunmanın düzenini çok rahat bozabilen oyun içerisinde ritm buldu mu çok rahat skor gücü olan Acker ile yaz boyunca yasadığı sakatlıktan oturu Nba Yaz Liginde de yer alamamıştı. Birkaç Nba takımları ile work-out lara çıkan Alex Acker Nba ihtimali azalırsa Euroleague takımlarından biri ile anlaşması bekleniyor.


    3- Daniel Santiago




    Ismi Malaga ile özdeşleşen Porto Riko'lu pivot sert olması ve sırtı dönuk oyunda asist özelliği bulunması onu diğer uzunlardan ayırt eden en belirtici özellikti. Her yaz döneminde NBA kovalayan oyuncular arasında yer alan Santiago'yu Ispanya'nın en başarılı kluplerinden Barcelona ve Real Madrid'de yakın takipde. Bir zamanlar Efes Pilsen'in de listesinde yer alan Santiago'nun son yaptığı açıklamada Ispanya ve Rusya liginden çok ciddi teklifler aldığını ifade etti.

    4- Arvydas Macijauskas



    Henüz resmi olarak serbest bırakıldığı açıklanmasa da 3 aylık sure zarfına uzanacak sakatlık surecinden ötürü Olympiakos klubu gelecek 2 sezonluk 4.4 milyon euroluk masrafını da göz önünde bulundurarak Macijauskas'ı gözden çıkarmışa benziyor. Hatta kulisler de Arvydas Macijauskas'ın serbest bırakılması durumunda David Blatt'ın koçluk yaptığı Rus takımı Dinamo Moskova'nın transfer teklifinde ısrarcı olacağı konuşulmakta.

    Hiç yorum yok: