rss
twitter

    31 Temmuz 2008 Perşembe

    IBF Welterweight Şampiyonluk Maçı; JUDAH & CLOTTEY


    Geçen hafta sonu gerçekleşen ve WBA Welterweight şampiyonluğunun el değiştirdiği karşılaşma olan Antonio Margarito – Miguel Cotto karşılaşmasının heyecanının ardından, aynı sıklette bu kez IBF şampiyonluğu için kıyasıya bir mücadele yaşanacak…

    Daha önce iki kez Dünya şampiyonluğu sevincini yaşayan A.B.D.’li boksör Zab Judah ile sadece bir kez unvan maçına çıkıp bu karşılaşmasında ise ringden mağlup ayrılarak henüz Dünya şampiyonluğu sevincini yaşayamamış Ganalı boksör Joshua Clottey arasındaki karşılaşma sonucunda IBF Welterweight şampiyonluğunun yeni sahibi olacak. Bu karşılaşma 2 Ağustos cumartesi gününü Pazar gününe bağlayan gece A.B.D.’nin Las Vegas şehrindeki Nevada eyaletinde yer alan Palms Casino’da gerçekleşecek.

    İki kez Dünya şampiyonluğuna ulaşmış Zab Judah bu karşılaşma öncesi kariyerinde 36 galibiyet bulunurken 5 de mağlubiyeti bulunuyor. 36 Galibiyetin 28’ni nakavtla elde ederken, 5 kez boynu bükük ayrıldığı ringden bunun iki kez karşılığı da nakavtla oldu. Ganalı rakibine nazaran daha tecrübeli ve önemli isimler ile ringde yer alan Zab Judah bu sıkletin birkaç sene öncesinde WBC, WBA ve IBF kemerlerini aynı anda elinde bulundurmayı da başarmış bir boksör. Bugüne kadar karşılaştığı rakipler arasında, Floyd Mayweather Jr., Kostya Tzsyu, Miguel Cotto, Cosme Rivera ve Cory Spinks gibi rakipler bulunuyor. Babası Joel Judah aynı zamanda oğlunun antrenörlüğünü de üstlenmiş durumda. ‘Süper’ lakaplı boksörün gerçek ismi ‘Zabdiel Judah’. 27 Ekim 1977 doğumlu boksör, ters gardlı bir stile sahip. Dokuz kardeşli Judah ailesinde Zab Judah ile birlikte Daniel Judah ve Josiah Judah’ta profesyonel boksör olarak yaşamlarını sürdürmekteler.

    16 Mart 1977 tarihinde Gana’nın başkenti Akra’da doğdu. ‘ The Hitter ‘ lakaplı boksör New York’ta yaşıyor. Bugüne kadar çıktığı karşılaşmalarda, 37 karşılaşmasında 34 galibiyet 2 mağlubiyet ve 1’de sonuçsuz kalmış karşılaşması bulunuyor. 2006 Senesinde önemli bir çıkış gösteren ve kendini Dünya sıralamasının da iyi bir yere gelen boksör, Antonio Margarito’ya karşı çıktığı unvan maçını kaybederek Dünya şampiyonluğu isteğini bir süre ertelemek zorunda kalmıştı. Şimdi, bu şans kapısını Afrikalı boksörün tekrar çalmış durumda. Kariyerindeki en önemli galibiyeti birkaç sene önce vefat eden bu sıkletin en önemli boksörlerinden kabul edilen Diego Corrales’e karşı kazanmıştı. 

    Bu karşılaşmanın galibinin IBF şampiyonluğunu yeniden kazanacağını hatırlatacağımız gib, Antonio Margarito’ya karşı kemer birleştirme maçına çıkması da kuvvetli bir olasılık.

      HABER : KORAY ŞARKAYA

    30 Temmuz 2008 Çarşamba

    Basile Devam Dedi !


        Euroleague de tüm zamanlarda en fazla maç oynayan üçüncü en fazla top çalan ikinci ve  1.729 sayı ile en fazla sayı atan oyuncu konumunda olan 33 yaşında ki Italyan basketbolcu Gianluca Basile Barcelona ile kontratını 2 yıl daha uzattı.  Geçen sezon özellikle Playofflarda Maccabi'ye karşı 34 sayılık performansı da unutulmayan performanslar arasında idi.

        Ispanya kariyerinden önce Italya da son iki sezon MVP olan Basile Bologna takımında son senesinde Euroleague de final oynamış ve finalde Maccabi Tel Aviv e kaybedilmesine engel olamamıştı.  Bunun yanında 1999 yılında Avrupa Şampiyonluğu, 2003 Avrupa Şampiyonasında bronz madalya ve 2004 Olimpiyatlarda ise gümüş madalya alan takımlarda da görev alıp bu başarılarda büyük payda ya sahip oyuncular arasında idi.

    http://www.ajansspor.com/basketbol/euroleague/h/20080731/basile_devam_dedi.html

    29 Temmuz 2008 Salı

    Beşiktaş dan Marcus Faison Atağı !


    Beşiktaş dan Marcus Faison Atağı

      Beko Basketbol Liginde geçen sene normal sezonu lider olarak tamamlayan Beşiktaş Cola Turka bu sezon da yaptığı transfer hamleleri ile yine iddialı bir ekip kurmayı hedefliyor. Geçen sezon yerli rotasyonunda kaybettikleri Sinan Guler, Erkan Veyseloglu, Onur Aydın ve Kaya Peker ‘ in yerlerine Muratcan Güler , Haluk Yıldırım,Ömer Ünver, Adem Ören ve Cem Coşkun’u transfer eden Beşiktaş Cola Turka’ da yabancı rotasyonu içerisinde de daha önce Mire Chatman, Mario Austin ve Jovo Stanojevic gibi üst düzey tecrubelere sahip Avrupa piyasasında kalburüstü yabancıları kadrolarına katmıştı. Son günlerde ise Beşiktaş Cola Turka geçen sezon Ukrayna'da BC Kiev forması giyen Marcus Faison ile büyük ölçüde anlaştığı belirtildi. Geçtiğimiz yıl ULEB Cup'da 27 dakika süre alan Faison; 9.3 sayı, 3.2 ribaund, 1.4 asist, 0.9 top çalma, 0.2 blok ortalamalarını tutturdu. 

      Avrupa kariyerine Belçika’da başlayan Faison 2001/2002 sezonunda Pepinster takımı ile Fiba Eurocup da %54 üç sayı ve %55 iki sayı ortalamaları ile 20.8 sayı 5.6 ribaund 2.9 asist ve 2.2 top çalma istatistikleri tutturarak Avrupa kariyerine harika bir başlangıç yapmış oldu. Bir sonraki sezon Belçika’ nın Uleb Cup temsilcisi Charleroi takımına transfer oldu. Ilk sezonunda takımının Uleb Cup da çeyrek finale kalmasında önemli bir katkıya sahip olmuştu. 4 sezon boyunca Charleroi takımında görev yapan Faison 2004/2005 sezonunda Uleb Cup da yine takımını çeyrek final oynamasına karşın Marcus Faison o sezon Avrupa’da 19.3 sayı 4.6 ribaund ile takıma verimlilik oranı da 20 olması ile Uleb Cup da en dikkat çekici oyuncular arasında yer almıştı. 2006/2007 sezonunda Almanya’ nın Koln takımına geçen Marcus Faison Almanya’da 9 maç oynadıktan sonra bonservis ücreti karşılığında İspanya’nın Euroleague’ de mücadele eden takımı Unicaja Malaga’ ya transfer oldu. Euroleague de ilk tecrubesinde inanılmaz bir başarıda ortak pay sahibi olarak takımının Euroleague Final Four oynamasında emeği geçti. Hele ki Playoff larda Barcelona’ya karşı ilk maçta gösterdiği 17 sayılık performans belki de Final Four kapısını aralamalarında önemli rol oynadı. Başarılı geçen sezonun ardından Ukrayna ‘ dan gelen teklifi reddemeyerek BC Kiev takımına transfer oldu. Ve geçtiğimiz yıl da ULEB Cup'da 27 dakika süre alan Faison; 9.3 sayı, 3.2 ribaund, 1.4 asist, 0.9 top çalma, 0.2 blok ortalamalarını tutturdu. Faison ın takıma katılması ile önemli bir hamle gerçekleştirmiş olacak olan Beşiktaş Cola Turka da Preston Shumpert in takımda kalıp kalmaması da hala belirsizliğini koruyor. 

    http://www.ajansspor.com/basketbol/tbl/h/20080729/besiktastan_marcus_faison_atagi.html

    28 Temmuz 2008 Pazartesi

    Solomon Nba Yolunda !


      Ülkemizde daha önce Efes Pilsen ve son olarak da Fenerbahçe Ülker forması giyen ve taraflı tarafsız herkes tarafından beğenilen oyun kurucusu Willie Solomon un Avrupa’ dan eski takımı Maccabi Tel Aviv ‘ in uzun süredir ilgilenmesine karşın NBA takımlarından Toronto Raptors ile minimum kontrata imza atmak üzere olduğu belirtildi. Willie Solomon Fenerbahçe Ülker’in son iki sezondaki şampiyonluğunda en büyük pay sahiplerinden biri olmasının yanında Türkiye’ nin en iyi oyun kurucularından biri idi. Solomon 2001 Nba Draftında 2. Tur 33. Sıradan Vancouver Grizzles tarafından draft edildi. 

      Nba de ilk sezonun da 62 maçta 5.2 sayı ortalama tutturan Solomon bir sonra ki sezon Avrupa’ nın yolunu tuttu. 2002/2003 sezonunda Yunanistan’ ın Aris takımına transfer olan Solomon Yunanistan’da takımın FIBA Europe Challenge Cup kupasını kazanmasında önemli pay sahiplerinde biri olarak Avrupa kariyerinde harika bir başlangıç yapmış oldu. Ardından İsrail’ in Hapoel jeruselam klubüne geçen Solomon orada da inanılmaz bir başarı göstererek 23.4 sayı 3.2 asist ve 3.8 asist ortalamaları tutturarak Uleb Cup şampiyonluğunu kazandırdı. 2004 sezonun sonunda Avrupa’ nın hit guardlarından biri olmayı başaran Solomon 2004/2005 sezonunda Efes Pilsen’ e transfer olarak ilk kez Euroleague de boy gösterme şansı elde etti. Euroleague de ilk maçında Estudiantes’ e karşı 24 sayı 7 asist lik bir performans sergileyerek daha ilk maçından beklentileri çok rahat karşılayabilen ve üst sınıf bir guard yeteneklerine sahip olduğunu bütün basketbol severlere göstermişti. Aynı sezon içerisinde Euroleague de Olympiakos a 25 sayı Partizan ‘ a 35 sayı Bologna’ya 26 sayı bırakarak takımının o sezon Panathiniakos ile Final Four a kalma playofflarına kalmasında önemli bir rol oynamıştı.Özellikle playoff larda Yunanistan’ da ki ilk maçta harika performans sergileyip hakemlerin inanılmaz kararları ile uzatmada 102- 96 kaybedilen maçtan sonra Istanbul’ da ki ikinci maçta uzun yıllar unutulmayacak bir performans sergileyerek maçın kazanılmasını sağlayan ve son saniyede ilk maçı nazire yaparcasına topu Panathinaikos benchine göndermesi ile de bütün Türk basketbolseverlere ilginç bir anı olarak hafızalara kazınmasını sağladı. Aynı sezon Efes Pilsen forması ile Türkiye Basketbol Ligi Şampiyonluğu da kazanan Solomon artık Avrupa da başarı ile özdeşleşmeye başlamıştı. Bütün basketbol severler için artık başarı eşittir Solomondu. 2005 / 2006 sezonunda İsrail’in Maccabi Tel Aviv e transfer oldu. İsrail liginde de alışkanlıklarından vazgeçmeyen Willie Solomon hem İsrail Kupası hem de Israil Ligi şampiyonluğuna ulaştı. Ve 2006 sezonunda tekrardan Türkiye’ye gelerek Fenerbahçe Ülker takımına transfer oldu.Son 2 sezonu Türkiye de geçiren Solomon taraflı tarafsız herkes tarafından sevilen bir basketbolcu idi. Mental açıdan disiplinsiz tavırları sıkça basına yansısa da saha içerisinde her zaman şapkadan tavşan çıkartır gibi takımı sırtlayıp götürmesini bildi ve son iki sezonda Türkiye’ de şampiyonluk kazanan Fenerbahçe Ülker takımın en önemli oyuncularından biri idi. 
      Başarı eşittir Willie Solomon bu yadsınamaz bir gerçek kariyeri de bunu apaçık göstermekte Avrupa kariyeri boyunca her sezon şampiyonluk kupası kaldırabilen yegane oyuncu olmalı;

    2002/2003 Aris | European Challenge Cup Şampiyonluğu
    2003/2004 Hapoel Jeruselam | ULEB Cup Şampiyonluğu
    2004/2005 Efes Pilsen | Türkiye Basketbol Ligi Şampiyonluğu
    2005/2006 Maccabi Tel Aviv | Israil Ligi Şampiyonluğu
    2005/2006 Maccabi Tel Aviv | Israil Kupası Şampiyonluğu

    2006/2007 Fenerbahçe Ülker | Türkiye Basketbol Ligi Şampiyonluğu

    2007/2008 Fenerbahçe Ülker | Türkiye Basketbol Ligi Şampiyonluğu

    http://www.ajansspor.com/basketbol/tbl/h/20080728/willie_solomon_nba_yolunda.html

    26 Temmuz 2008 Cumartesi

    Girona Kepenkleri Kapattı !!



    Marc Gasol-  Jarod Stevenson - Aaron Mcdonald - Vroman - Granger - Emeterio - Predrag Drobnjak - Montañez, Román -  Eric Daniels - Cvetkovic - Victor Sada- Whitfield  ve diger genc oyuncular ile birlikte sezona giriş yapan Girona, başarılı bir sezonu geride bırakmıştı. Ispanyol klubu geçirdiği sezonda organizasyonda ki üst seviyede düzenlenen oluşum sayesinde oyuncularının birçoğunun kariyerlerinde önemli ivme kazanmalarını sağladı. Marc Gasol u NBA ye, Mcdonald ı ilerlemiş yaşına rağmen Rus takımı Dinamo Moskova'ya transferinde basamak olması da organizasyonda ki başarının bir göstergesi olsa gerek.  Bununla beraber geçen yıl Uleb Cup'ta final oynayan ve bir önceki sezon da FIBA Kupası'nı kazanan Girona dan yapılan açıklamada ; Yapabileceğimiz her şeyi yaptık. Girona takımı olarak üst düzey organizasyonlarda faaliyetlerini durdurma kararı aldıklarını ve bundan sonra basketbola altyapıda hizmet vereceklerini ifade edildi.

    Girona ' nın üst düzey organizasyonlar da faaliyetlerini durdurma kararı aldıktan sonra; Eurocup'da Girona nın yerine hangi takımın yer alacağı da merakla beklenmekte.

    http://www.ajansspor.com/yazarlar/ismailarslan/h/20080726/girona_kepenkleri_kapatti.html

    Kepez den Etkileyici Hamle; Serkan Inan


        Bundan 3 yıl önce Isvec den Fenerbahce tarafından keşfedilip getirilen 1.97 boyunda ki skorer basketbolcu geçtiğimiz sezon Alpella forması ile 5.3 sayı ortalama tutturmuştu.  Serkan Inan ın Turkiye'ye transfer olma hikayesi de ilginc aslında;  İsveç Milli Takımında oynarken Almanya’da bir turnuvada Türk Milli Takımdan bazı oyuncular Serkan Inan ı beğenerek Ergin Ataman’a söylüyorlar. Ardından Ergin Ataman vasıtası ile Aydın Örs devreye girerek Serkan Inan ı 2005 yılında transfer ediyorlar.

       Alpella da geçirdiği sezonun ardından Kepez Belediyesi'ne transfer olan Serkan Inan çok potansiyelli bir oyuncu olmakla beraber Kepez de kendini çok rahat gelişterebilecek bir ortam da bulabileceğini dusunuyorum. Oyununda ki eksiklikleri sezon sonuna kadar giderebilirse genç oyuncu gelecek sezon iddialı takımlarda çok rahat şans elde edebilir.

    24 Temmuz 2008 Perşembe

    Efes Pilsen e Yunan Kaptan !




    Efes Pilsen 4 numaralı pozisyon açığını 2.07 boyundaki tecrubeli Yunan oyuncu Mikhalis Kakiouzis ile doldurduğu bildirildi. Efes Pilsen coachu Ergin Ataman 'ın Saporta Kupası şampiyonluğu yaşadığı dönemde de Montepaschi Siena forması giyen Mikhalis Kakiouzis; Yunan Milli Takımı formasını da 149 kez giyip 10.4 sayı ortalaması tutturdu. Kariyerinde 1995 de genç takıma Dünya Şampiyonluğu ile yanı sıra 2005 yılında Avrupa Şampiyonu olan kadronun kaptanlığını yapan ve 2006 ise Dunya Sampiyonasında final oynayan kadroda da yer alan Kakiouzis, Ionikos ve uzun suren AEK kariyerinden sonra 2002/2003 sezonunda Ergin Ataman' ın çalıştırdığı Siena ya transfer olduktan sonra başarı Siena kariyerinin ardından Ispanya' nın yolunu tutup Barcelona ya transfer oldu. Barcelona da çok iyi görev adamı ve takım oyuncusu olan Yunan oyuncu 2 sezon formasını giydiği Ispanyol takımından bir başka ACB ligi takımlarından Cajasol takımına transfer oldu.  Geçen sezon 34 maçta forma giyen Mikhalis Kakiouzis 12.5 sayı 5.6 ribaunt ve 1.0 asist ortalamaları ile mücadele etti.  Vujanic - Thornton - Smith  ve son olarak da Mikhalis Kakiouzis transferi ile beraber kadroda 4 yabancı oyuncu bulunduran Efes Pilsen de son yabancı tercihinin 5 numara pozisyonuna olması bekleniyor.  Bu pozisyon için 1 ay önce belirtilen Mario Kasun ile Daniel Santiago isimleri geçmekte. Bununla beraber daha önceden anlaşılan ama bonservisinde sorunlar olduğu belirtilen Preston Shumpert in de gelişmelerden sonra 6. yabancı olarak Efes Pilsen i tercih edip etmeyeceği de soru işareti olarak düşündürmekte ...

    http://www.ajansspor.com/basketbol/tbl/h/20080724/efese_yunan_kaptan.html

    23 Temmuz 2008 Çarşamba

    Ncaa' in Kralları Turkiye' de


    Draftdan hemen sonra hazırladıgım Undraft lar arasında keşfedilmesi gereken oyunculardan olan Chris Lofton Mersin Buyuksehir Belediyesi ile anlaşmış. Lofton daha once de belirttiğim gibi; Deli dolu, ateşli oyunu kalbi ile oynayan sahada terinin son damlasına kadar mücadele eden tam bir şutor olarak adlandırabileceğimiz Christopher Lofton konferans tarihinin en çok üçlük isabetine sahip bunun yanında kolej takımı olan Tennessee de NCAA turnuvalarında okul tarihinin de en skorer oyuncusu konumunda. Chris Lofton bunların yanında gecen sezonda konferansında yılın oyuncusu seçilmişti. Açıkcası ligin yeni Hosley i veya Gary Neal ı olacaktır. Bilmediğimiz bir anektodu da Turkiye ye tranfer oldugunda ogrendik; 2007 sezonunun ardından kendisine 'Testis Kanseri' teşhisi konulmasına karşın geçirdiği tedavilerle ve ameliyat sonrası bu hastalıgı yenmeyi başardı. Biz de geçmiş olsun dileklerimizi de bulunalım.




    Bir diğer transfer ise NCAA liginde CAA Konferansının sayı kralı Antonie Agudio. 2003-2004 sezonundan bu yana ABD’de NCAA ligi takımlarından Hofstra’da forma giyen Agudio geçtiğimiz sezon Hofstra formasıyla 27 lig maçına çıkan Antonie Agudio, bu maçlarda 22.7 sayı, 3.9 ribaund ve 2.1 asist istatistikleriyle oynadı. Açıkcası Banvit Joe Crispin ve yeni transfer Lance Williams ile beraber cok fazla topla oynamayı seven skorer bir takım oluşturdular. Top dağılımı ve rotasyon içerisine set duzeni Banvit in başarısında paralel bir rol oynayacaktır ..

    http://www.ajansspor.com/yazarlar/ismailarslan/h/20080725/ncaain_krallari_turkiyede.html


    19 Temmuz 2008 Cumartesi

    AKATLAR YOLCUSU KALMASIN !!



      Üst üste yaptıkları transferlerle Avrupa piyasasında isminden sıkça söz ettiren Beşiktaş Cola Turka’ nın yeni transferlerine göz atarsak;

      Uleb Cup tarihinin en çok sayı atan oyuncusu olan Mire Chatman Beşiktaş Cola Turka ile opsiyonlu olarak 2 yıllık sözleşme imzalandı.2006 yılında Dinamo Moskova nın Uleb Cup şampiyon olmasında en önemli pay sahibi olan Mire Chatman gecen sezon Kerem Tunceri’ nin yeni takımı Rusya takımlarından eski adı ile Moskova Region yeni adı ile Triumph Lyubertsy takımında geçirmişti. 2004/2005 sezonunda Euroleague de 6.2 asist ortalama ile oynayan Mire Chatman kolej kariyerinde Texas ile başlayan ve kolej kariyeri boyunca asist özelliği ile bilinen ve çok iyi bir oyun goruşu vardı. Ancak Avrupa kariyerinin başlangıcında Letonya da 25.5 sayı ortalama tutturarak ismini yavaş yavaş Avrupa basketboluna tanıtmaya baslamıstı. Ardından Pau Orthez ile kariyerinde tavan yapan Chatman oradan Italya da Roma ya geçti. Italya da isminden sıkca soz ettiren Chatman Rusya da aldığı bol sıfırlı kontratları geri cevirmeyerek Rusya ‘ ya transfer oldu. Gecen sezon 12,8 sayı 3,1 ribaund 3.2 asist istatistikleri tutturan Chatman %40,5 üclük %54 ikilik ortalamaları ile oynadı. Ligimizde Solomon ve El Amin in gitmesinden sonra Efes Pilsen in Vujanic, Telekom un Blakney , Fenerbahce Ulker in de Green hamlelerine karşılık önemli bir hamle olan Chatman ligimizde adından sıkca söz ettirecek gibi . Bu arada Chatman'ın 600 bin dolar alacağı soylendi. Akatlar yavaş yavaş Chatmania fanları ile dolacaktır .

      Bir diğer transfer ise belki de ligde tozu dumana atabilecek bir uzun Mario Austin. Maccabi Tel Aviv in de ısrarla istediği Austin i transfer etmeyi başaran Beşiktaş Cola Turka Nicevic in yerini çok rahat doldurduğu ifade edebiliriz. Hem Chatman hem de Austin lige göre 2-3 gömlek üstün sayılabilecek oyuncular. Kolej kariyerini Mississippi State de tamamlayan Austin son 2 sezonunda kolejde takımın en skorer ve en cok ribaund alan oyuncusu olmustu ve bu kulvarda kolej tarihinde Eric Dampier i da geride bırakarak listenin en başına ismini yazdırdı. Nba Draft ın da ise 2003 yılında 2. tur 7. sradan Chicago Bulls tarafından secilen Austin Nba de tutunamayıp Avrupa Basketbolu nun en üst düzey organizasyonlarından olan Cska Moskova ya transfer oldu. Sakatlanmasından ötürü Rusya da fazla forma şansı bulamadıktan sonra önce Italya nın Biella takımına transfer oldu. Ve Italya da All Star takımında yer almayı basardı. Oradan Israil’ in Hapoel Jeruselam takımına transfer oldu. Yetenekleri git gide tüm Avrupa’ya gösteren Mario Austin 2005/2006 sezonun da Uleb Cup da normal sezon MVP si olmayı basardı. Ve o sezon Uleb Cup da yarı finale kadar yukselen takımın en iyi oyuncusu olup 17.4 sayı 9.4 ribaund ortalamaları tutturarak kariyerin en üst noktasına ulaşmıştı. 2006 yazında başta Maccabi ve Ispanya takımları olmak üzere birçok takımın transfer listesine girmesine karşın Hapoel de kalmayı tercih eden Austin bir sonra ki sezon Uleb Cup da çeyrek final oynayan takım da kariyerinin en iyi rakamlarına ulaşarak 19.2 sayı 8.1 ribaund ortalamaları tutturmuştu. Aynı zamanda 2007 sezonun da Israil Kupasını kazanmasında takım da en büyük pay sahiplerinden biri idi. Hapoel Jeruselam yaşadığı muhteşem kariyerine son verip İtalya’ nın Benetton takımına transfer olan Austin geçen sezon takımda yaşanan düzensizlik ve olumsuz organizasyon dan ötürü bir türlü takımda istikrar sağlanamadığından ötürü biraz geri planda kalsa da 13.6 sayı 7.6 ribaund double dobule a yakın ortalamaları tutturarak takımda yine istenileni verdi. Mario Austin’in verimlilik istatistikleri de onun ne kadar üst düzey yetenekli bir oyuncu olduğunu göstermek te pas yeteneği % 76 oranında pozisyon bilgisi % 74 ve set hücumlarını olumlu kullanma ise %72.8 gerçekten çok etkileyici rakamlar. . Sempatik hareketleri ile de Akatlar da yeni idöl olacaktır. Aslında böyle bir oyuncu ile minimum 2 yıllık sözleşme imzalanması gerekir. Çünkü bu sezon her anlamda takımın ve hatta ligin en domine ismi olabilir. 

    Bir başka transfer ise Prokom takımından Jovo Stanojevic .Aslında ismi biraz yabancı gelen bir oyuncu. 1977 doğumlu 2.07 boyunda ki deneyimli pivot geçtiğimz sezon Polonya liginde Prokom Trefl forması ile 35 maçta 10,3 sayı, 4,5 ribaund ve 1,5 asist ortalama ile oynadı. Kariyerinin büyük bir bölümünü Almanya ‘ da geçiren Stanojevic 2 sene Almanya’da yılın oyuncusu olmayı başardı. Tecrübesi ile takıma çok şey katabilecek seviyede gözüken Sırp pivot; Efes Pilsen de bir zamanlar oynayan Nikolic gibi pamuk elli yuksek postta şutu cok iyi olan bir oyuncu. 

      Bu transferlerin ardından takıma üst düzey bir yabancı oyuncu katmayı daha hedefleyen Beşiktaş Cola Turka da tecrübeli Sırp skorer Milan Gurovic ve Türkiye de Avrupa kariyerine başlangıç yapan ve Avrupa’ nın kalburüstü skorerlerinden biri haline gelen Henry Domercant isimleri söylentiler arasında geçmekte.

    http://www.ajansspor.com/yazarlar/ismailarslan/h/20080719/akatlar_yolcusu_kalmasin.html

    17 Temmuz 2008 Perşembe

    “Score Machine“ Akatlar da





    Are you ready Akatlar ? Chatmania coming soon !!

    Uleb Cup tarihinin en çok sayı atan oyuncusu olan Mire Chatman Beşiktaş Cola Turka ile 1+1 yıllık sözleşme imzalandığı bildirildi. 2006 yılında Dinamo Moskova nın Uleb Cup şampiyon olmasında en önemli pay sahibi olan Mire Chatman gecen sezon Kerem Tunceri’ nin yeni takımı Rusya takımlarından eski adı ile Moskova Region yeni adı ile Triumph Lyubertsy takımında geçirmişti. 2004/2005 sezonunda Euroleague de 6.2 asist ortalama ile oynayan Mire Chatman kolej kariyerinde Texas ile başlayan ve kolej kariyeri boyunca asist özelliği ile bilinen ve çok iyi bir oyun goruşu vardı. Ancak Avrupa kariyerinin başlangıcında Letonya da 25.5 sayı ortalama tutturarak ismini yavaş yavaş Avrupa basketboluna tanıtmaya baslamıstı. Ardından Pau Orthez ile kariyerinde tavan yapan Chatman oradan Italya da Roma ya geçti. Italya da isminden sıkca soz ettiren Chatman Rusya da aldığı bol sıfırlı kontratları geri cevirmeyerek Rusya ‘ ya transfer oldu. Gecen sezon 12,8 sayı 3,1 ribaund 3.2 asist istatistikleri tutturan Chatman %40,5 üclük %54 ikilik ortalamaları ile oynadı. Ligimizde Solomon ve El Amin in gitmesinden sonra Efes Pilsen in Vujanic, Telekom un Blakney , Fenerbahce Ulker in de Green hamlelerine karşılık önemli bir hamle olan Chatman ligimizde adından sıkca söz ettirecek gibi . Bu arada Chatman'ın 600 bin dolar alacağı soylendi.

    12 Temmuz 2008 Cumartesi

    Transfer Bombaları







    Temmuz ayına girilmesi ile beraber resmi olarak sozleşmeler de imzalanmaya başladı yaklaşık 2-3 hafta önce duyurdugumuz Kasun ve Cuneyt haberleri de yavas yavas netlik kazanma aşamasına da geldi diyebiliriz. Efes Pilsen Kasun dan önce Engin Atsur u açıkladı ve bu ikilinin yanına Shumpert i de eklerlerse gelecek sezon Ergin Ataman lı Efes Pilsen in hedeflerine ulaşılamaması için hiçbir neden kalmayacak.



    Bununla beraber diğer tranfer bombalarına da Galatasaray Cafe Crown ile Beşiktaş Cola Turka patlatmak uzere. Galatasaray Cafe Crown un Polat Kocaoğlu nu resmiyete kavuşturduktan sonra Andrija Zizic ile de buyuk olcude anlaştıgı belirtiliyor. Zizic - Polat - Cemal -Huseyin ve  yeni 4 numara ile pota altında cok yumuşak ve ribaund sıkıntısı çekebilecek bir pota altı oluşturuldu gibi.

    Beşiktaş Cola Turka cephesinde ise eski Efes Pilsen li Marcus Brown ile anlaştığı ve Cuneyt Erden le anlaşmak uzere oldukları biliniyor. Belki de genc koc Hakan Demir yonetiminde Cuneyt - M.Brown - Haluk Yıldırım gibi çok tecrubeli bir kadro kurarak önemli seviyelere gelindiğinde önemli bir şans doğabilir. Bunun yanında Seref Yalcın ın dunyaca unlu bir guard ile gorusuyoruz ifadelerini dogrulayan bir transfer daha gercekleşebilirlerse ligimizin kalitesi git gide arttığının gostergesi olabilir. Turk Telekom ise El-Amin in yerini eski Olympiakos'lu Roderick Blakney ile doldurdu. Yanlız en dikkat edici bombayı ise Ahmet Kandemir li Mersin Buyuksehir Belediyesi yapmak uzere Undraft isimlerden 2 cok buyuk yıldız adayı kadrolarına katmak uzereler.

    8 Temmuz 2008 Salı

    Beşiktaş Cola Turka Koçunu Buldu ...


    Beşiktaş Erkek Basketbol Takımımız’ın yeni coachu Hakan Demir oldu.Efes Pilsen’de 6 yıl yardımcı antrenörlük yaptıktan sonra Tekel’i çalıştıran Hakan Demir, Türkiye’de son olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde baş antrenörlük yaptı. Geçen yıl İsviçre’nin Sion takımında görev yapan Demir, bugün 1 yılı opsiyonlu olmak üzere 2 yıllık sözleşmeye imza atarak BJK Erkek Basketbol Takımımız’ın yeni coachu oldu.Hakan Demir’in Siyah Beyazlılarımız’ın başına geçmesini değerlendiren Basketbol Şubesinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Şeref Yalçın, “Yeni hocamızla birlikte hedeflerimize ulaşacağımızı düşünüyoruz. Geçtiğimiz yıl ligde ve Avrupa’da yarım kalan işlerimizi bu yıl tamamlayabilmek için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Hakan Demir’in Takımımız’ın başına geçmesi Camiamız’a hayırlı olsun” diye konuştu.“Son yıllarda aldığı başarılı sonuçlarla Avrupa’da seçkin bir konuma yükselen Beşiktaş Erkek Basketbol Takımını çalıştıracağım için son derece mutlu ve gururluyum” diyen Antrenörümüz Hakan Demir ise yaptığı açıklamada, “Geçen sene Eurocup’a direkt katılma hakkı elde etmiş, normal sezonu ligin zirvesinde tamamlamış bir takımın bundan sonra geriye doğru bir adım atması mümkün değildir. Önümüzdeki yıl her kupada şampiyonluğa oynayan ve bunun için sonuna kadar mücadele eden bir takım oluşturup, bu ekibi muhteşem taraftarlarımızla bütünleştireceğiz” ifadelerini kullandı.



    Ahmet Cakı - Murat Didin - Murat Ozyer -Boniciolli derken sonunda Beşiktaş Cola Turka Hakan Demir de karar kıldı. Hakan Demir Efes Pilsen de uzun sure yardımcı antrenorluk gorevi üstlendikten sonra Efes Pilsen baş antrenörü olmdan kendine güvenerek Tekel in başına geçmişte. Tekel de kısıtlı bütcesine rağmen playofflara yükselmesini sağlayan Hakan Demir ardından Mersin ve Isvicre de görev aldı. Efes orjinli olması ona güveni sağlamış olmalı. Hakan Demir daha çok bütün ipleri guard ın eline veren disiplinli bir koç bu nedenle point guard seçimi Beşiktaş için çok büyük önem arz etmekte. Iyi bir yerli rotasyonu oluşturan Beşiktaş Cola Turka da yabancı seçimlerinde Apodaca nın yanında iyi bir şutor alabilirse ve sağlam bir guard ile bunu pekiştirirse pota altında çok eksikleri olmasına rağmen büyük hedefler peşinde koşmadan yine de beklentileri karşılayabilecek başarılı bir takım olabilirler.

    Eurolegue & Eurocup Kuraları Ve Temsilcilerimiz



    Bu sezon grup sayısının artması ile Euroleague de ust duzey yoneticiler artık ikinci turlarda cok daha seyir zeki ve mucadelesi yuksek olmasını öngormuş olmalı. Temsilcilerimizin gruplarına şöyle bir göz attığımızda her iki takımımızda iyi gruplara düştü diyebiliriz. Efes Pilsen 4. torbadan kuraya girmesine rağmen iyi bir kura çekti diyebiliriz. Fenerbahce Ulker ise 5. torbadan Uleb Cup şampiyonu Badalona haricinde onlarda iyi bir şansa sahipler. Fenerbahce C grubunda ilk torbadan geçen sene de Top 16 da mücadele ettiği Tau Ceremica geldi. Willie Solomon un takımdan ayrıldığı dedikoduları doğru ise ki çoğu dedikodu bu yönde olması Fenerbahce Ulker için önemli bir kayıp olabilir. Çünkü yerini doldurulması zor olan çok üst düzey bir oyuncu konumunda. Fenerbahce Ulker için belki de en şansız olduğu nokta Maccabi - Olympiakos -Barcelona - Cska gibi bütceleri 15-20 milyon dolara yakın veya daha fazla olan takımlarla Top 16 da veya daha ileride eşleşecek olması. Efes Pilsen cephesinden bakarsak da sonuçta 4. torbadan girmelerine rağmen iyi bir kura çektiler. Ve ilk torbadan da CSKA nın gelmesi ile de ileriki turlarda son şampiyon CSKA ile eşleşmemesi de bi nevi avantaj sayılabilir.
    Eurocup takımlarımızdan ise seri başı olan ve geçen sene eski adı ile Uleb Cup da grupları namağlup bitiren Beşiktaş Cola Turka lig finalisti Turk Telekom ve eleme turunu gecerse gecen sezon F4 a kadar yukselen Galtasaray Cafe Crown diger gruplara bakıldığında iyi bir kura çekti diyebiliriz. Kadrolar netlik kazanmasa da Beşiktaş Cola Turka grubunda en zorlu rakip elemelerden gelecek olan Kerem Tuncerin yeni takımı Rus temsilcisi Triumph olacaktır. Beşiktaş Cola Turka için yabancı tercihleri büyük önem arz etse de butçeler doğrultusunda grupda mücadele Beşiktaş Cola Turka, Khimky ve Triumph arasında geçecek gibi. Turk Telekom un rakiplerine göz atarsak ise Yunanistan deplasmanı özellikle Aris deplasmanları her zaman Avrupa da atmosferi yüksek galip olarak dönülmesi zor deplasmanlardır. Bunun yanında elemelerinden gelmesi ihtimal Kiev takıma da bu iki takımı zorlayabilirler. Ama grubun en büyük favorisi Turk Telekom olduğu aşikar. Galatasaray Cafe Crown a geçersek. Elemelerde ilk maçını Litvanya ekolune sahip takımda sadece bir tane Abd lı bulunan ve genc Litvanya lılardan ve tecrubeli olarak da ülkemizde Beşiktaş ve Ülker formaları da giymiş Praskevicius un da forması giydiği Siauliai, Galatasaray Cafe Crown için rahat bir eşleşme olur. Turu geçmesi halinde eşleceği Sırbistan ekibi Buducnost takımı ise sonuçta Sırbistan deplasmanı olduğundan deplasman maçında zorlanabileceği ama bu turu da geçebileceğini düşünüyorum. Gruplara kalması halinde ise kadro netlik kazanmasa da bütçeleri düşünüldüğünde gruptan çıkabilecek seviyede.

    3 Temmuz 2008 Perşembe

    Efes Pilsen den Dev Hamle !



    Ermal Kurtoğlu,Andre Hutson ve Bradshaw' un takımdan ayrılmasından sonra uzun rotasyonunda Elton Brown ve Andre Betts ile ismi anılan Efes Pilsen de uzun oyuncu olarak Avrupa' nın en iyi pivotları arasında gösterilen Barcelona nın Hırvat yıldızı Mario Kasun ile ilgilenildiği Hırvat basınında ifade edildi. 

     
     

      Daha önce Nba de Orlando Magic’de forma giyen Mario Kasun 28 maçta 2.9 sayı, 2.1 ribaund ortalamaları ile mücadele etti. Barcelona 2006 yılında Hırvat oyuncu ile 3 yıllık sözleşme imzalamıştı. Ancak yaşadığı sakatlıklardan sonra geldiği Barcelona da bir turlu beklentileri karşılayamamıştı. Gecen sezon 31 maçta 15 dakika ortalama süre alan Mario Kasun 8 sayı 3.3 ribaund ortalamaları tutturmuştu. 2.15 boyunda ve 28 yaşındaki Mario Kasun Almanya’da şimdi Murat Didin’in çalıştırdığı Opel Skyliners’da 2003-04 sezonunda ULEB CUP’da 10 maçta 13.6 sayı, 8.8 ribaund ortalamaları ile mücadele etti. Kasun Avrupa’da ise Alman Ligi takımlarından RheinEnergie Koln, Hırvatistan’da Zrinjevac Zagreb ve Gorica takımlarında da forma giydi. Kasun 2005 Avrupa Şampiyonası’nda Hırvatistan takımı ile 11.4 sayı, 6 ribaund ortalamaları ile mücadele etti.

    http://www.ajansspor.com/basketbol/tbl/h/20080703/efesten_dev_hamle.html

    1 Temmuz 2008 Salı

    “Mucize Adam” Akatlar Yolcusu






    Beşiktaş Basketbol Sorumlusu Şeref Yalçın Italya’ da mucize adam olarak bilinen Matteo Boniciolli ile anlaşmak üzere olduğunu duyurdu. Ve bu transfer için de; "Boniciolli ile görüşmelerimiz devam ediyor. Hocamızın bir aksilik olmazsa 1 hafta içinde İstanbul'a gelerek resmi sözleşmeye imza atmasını arzu ediyoruz. Böylesine büyük bir koçun transferin edilmesi için hiçbir fedekarlıktan kaçınmayan Başkanımız Yıldırım Demirören'e teşekkür ederim" dediği de öğrenildi.

    İtalya kupasını almayı başaran ve İtalya Ligi Serie A play-off yarı finalinde Lottomatica Roma'ya elenerek, sezonu kapatan Air Avellino'da, çok başarılı bir sezon geçiren Italyan koç tarihinde ilk defa da klubunun Euroleague biletini almasını sağlamıştı. Roma ya elendikten sonra Italyan resmi yayın organları tarafından görevinden istifa ettiğini açıkladı. Istifasında ise sportlive.it in bilgilendirmesine göre; bu kararı ailevi nedenlerden dolayı aldığı öne sürüldü.

    İtalya Matteo Boniciolli ismini ilk kez 1988 – 1993 yılları arasında Stefanel Trieste takımında şu anda Milli Takım ve Fenerbahçe Ulker takımının koçu Bogdan Tanjevic in yardımcısı olarak tanıdı. Ardından Seria 2 de Udine Snaidero takımını şampiyon yaparak Seria 1 e taşıyarak kariyerinde ilk başarısını yakaladı. Ardından bir sonra ki sezon Seria 1 de Playofflarda yarı finale kadar yukseltip yarı finalde Scavolini Pesaro’ya 3-2 elenerek final şansını son maçta yitirdi. Ardından Fransa ‘nın Limoges klubunde tekrar Bogdan Tanjevic in yardımcılığını yapan Matteo Boniciolli ufak bi aradan sonra yine ülkesi takımlarından Fortitudo Bologna takımından teklif alır ve ülkesine geri döner. 2 yıllık Bologna kariyerinden sonra bir sezon Messina da görev alır ve yeniden yurt dışına gitme şansı doğar ama bu sefer baş antrenör olarak Belçika’ nın Oostende takımın başına geçer. Yurt dışında geçirdiği ilk sezonunda Belçika’da şampiyonluğa ulaşır. Bir sonraki sezon tekrar ülkesine dönen Matteo Boniciolli bir sezon Teramo da ki kariyerinden sonra 2006 yılında Air Avellino takımın başına geçti. Ve Air Avellino'da kısıtlı bütçesine rağmen geçen sezon Italya Kupasını kaldıran normal sezonu 3. sırada bitirip Play off larda yarı final oynama başarısı gösteren Matteo Boniciolli Italya ‘ da Euroleague de final four oyanayan Siena ‘ nın başarılı koçu Simone Pianigiani ‘ nin önünde yılın koçu olmayı başardı.

    http://www.ajansspor.com/basketbol/tbl/h/20080701/mucize_adam_akatlar_yolcusu.html